четвъртък, 11 април 2013 г.

Падението на Мишо Константинов

11.04.2013

systemoferrors.wordpress.com

Паулина Паунова



Господин Константинов, няма да започна с уважаеми, тъй като следващите няколко думи, не целят да ви обсипят с подобно чувство.Та… господин Константинов, пиша с идеята, че вероятно нито ще прочетете, нито ще разберете какво ви казвам. А и да го сторите, ще се направите, че не сте. Причините за това поне на мен са ми ясни, няма да ги назова. Заради чистоплътност.

Но, няма как в последно време човек да не забележи вашата усърдно, методична и агресивна предизборна кампания, която водите. Не става дума за изказването ви за Тройната коалиция, не става дума за потвърждаването ви на недопустимото от гледна точка поста ви тогава – шеф на Информационно обслужване, твърдение. Даже не става дума и за „услужливото“ обяснение на изследването на Мирослава Радева, което макар и критично към данни, послужи за легитимация за публикуването на тези врели-некипели. Не става дума и за обещанието ви да напуснете Информационно обслужване и тихичкото ви оставане в борда, под предлог, че служите на обществото. Вероятно ви блазни думичката „обслужване“, но няма да тълкуваме по Фройд.

Става дума за методичното облъчване в стил Бойко Борисов, което тече от всички комуникационни канали, редом с вашия лик.

Тази сутрин беше, естествено поредната порция. Само часове след като в добре разучена съвместна сценка с любимата на Цветан Цветанов прокурорка Ася Петрова, се опитахте да спретнете обвинение в незнайно какво на Иван Костов, достигнахте нови висоти. Очевидно, след неуспешния опит да се образува прокурорска проверка, решихте да приемете нови висоти и да обявите всички гласоподаватели, даващи своя вот за малка партия за… гето.

Ако не гласувате, давате възможност да избира гетото, обърнахте се патетично към българския избирател. И ако бяхте спрял дотук – добре. Ама ей на – „Негласуването, гласуването за малки партии, писането по бюлетината повишават лошия, неполитически, вот”, казахте вие с присъщия ви уж компетентен тон.

С оглед твърденията ви за БСП, от думите ви става ясно, че трябва да се гласува само и единствено за ГЕРБ – голяма партия, различна от социалистическата.

Интересно е дали приемате и себе си за човек от гетото? Не, не се изненадвайте, господин Константинов – та, нали вие бяхте представител в ЦИК на малка партия РЗС?! Не, не се изненадвайте – нали вашата любима формация ГЕРБ управлява около две години с Атака – отново малка партия. Нали същата тази ваша любима ГЕРБ управлява с подкрепата и на Яне Янев – председател на толкова малка, даже разбита партия, която вие представлявахте, пак да напомня, в ЦИК?

Гетото, господин Константинов, гласува за ГЕРБ. То беше в зала Арена Армеец в неделя – с немита коса, мръсни ръце и шумен социалистически патос. Гетото избира ГЕРБ, защото вижда човека от народа, пипа мускула на човека от народа и иска ако го бие някой по главата – да е човека от народа.

Гетото, господин Константинов, сега по вашата терминология, управлява и с ГЕРБ. А вие, очевидно сте говорител на гетото. И вие няма как да не го знаете. Вотът на гетото е лесна сметка. А вие, с претенциите ви за прецизен математик, няма как да не сте го изчислил.

Силно съм тревожна от вашите непрестанни медийни гастроли с претенцията да бъдете говорител, изчислител или просветител на гражданското общество.

Вие не сте нито говорител, нито просветител, нито математик на гражданското общество.

Вие сте говорител на ГЕРБ, просветител на потенциалния техен избирател и математик в пернишкия университет, който бе създаден с услужливото съдействие на Георги Първанов.

Вие, господин Константинов, сте като Веселин Маринов. Единствената разлика между вас е, че вие сте от подгряващия екип, а той излиза да закрие събитието с малко пот и много топли чувства към Цветан Цветанов.

Чудите се защо?

Защото, господин Константинов, днес гарантирате с името си, както обичате да казвате, за ГЕРБ. Вчера гарантирахте за Яне Янев, преди това за СДС, а още по-преди това за ДСБ. Също както Веселин Маринов увиваше като койот за БСП, а после за Бойко Борисов.

Единствената разлика е, че той винаги е бил с големи партии. Според вашата терминология, се е борил срещу гетото… За вашата позиция спрямо “гетото” няма да разсъждавам, тя е напълно ясна.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: