събота, 20 април 2013 г.

В. "Уикенд" се обърна срещу Цветанов

"Гласове", 19.04.2013  

Внезапно, макар и не неочаквано, в. "Уикенд", който е собственост на Делян Пеевски и е финансиран от банкера Цветан Василев, се обърна срещу бившия вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Това става ясно от последния брой на вестника, който е посветил три страници на скандала с незаконното подслушване от МВР. Те започват от водещата публикация на първа страница под заглавие "Шест тайни буса за подслушване".

Публикацията е в рубриката "Голямото слухтене" и в нея се твърди, че "И Слави Трифонов бил записван незаконно", "Над 150 души са следени постоянно", "Мобилните подслушвачи са внесени от Израел и струват около 4 млн. евро".

"Уикенд" помества на вътрешните си страници обширен материал по темата, като цитира имена на хора, които са били подслушвани незаконно от МВР. Статията е озаглавена "Не 1, не 3, а 6 ЦЕЦОмобила кръстосвали България".

В публикацията се твърди, че "150 баровци са следени незаконно". Вестникът публикува и снимки на една от истинските, специално оборудвани коли, с която са подслушвани видни политици и бизнесмени. Сред имената са Росен Плевнелиев, Георги Първанов, Сергей Станишев, Кристалина Георгиева, Ахмед Доган, Мая Манолова, Слави Бинев, Румен Овчаров, Илияна Йотова, Костадин Паскалев, Волен Сидеров, Симеон Дянков, Свилен Нейков, Трайчо Трайков, Слави Трифонов, Меглена Кунева, Стефан Данаилов, Иво Прокопиев, Огнян Донев, Сашо Дончев, Васил Божков, Богомил Манчев, Христо Ковачки, Николай Гигов.

Публикацията е изцяло в негативен тон спрямо Цветан Цветанов и индиректно го посочва за основен виновник за подслушванията. За баланс "Уикенд" помества интервю с Едвин Сугарев, който развива тезата си, че Цветанов "е сготвен от БСП".

Вестникът публикува и статия срещу най-добрия приятел на бившия вътрешен министър, певеца Веселин Маринов. Според заглавието той е контрабандист на цигари. Трубадурът на МВР, както го нарича вестникът, изкарвал по 100 хил. евро месечно от износ на папироси за Гърция.

 "Уикенд" отразява и другия скандал от тази седмица - справката за шефа на ГДБОП Станимир Флоров, изготвена от МВР през 1999-2000 г., по времето на министър Богомил Бонев.

Подобни публикации в този вестник бяха немислими само преди седмица. В последните четири години "Уикенд" се превърна в нещо като официоз на ГЕРБ и лично оръжие на Цветан Цветанов за изпълнение на мокри медийни поръчки.

 Интересното е, че в последния брой на "Уикенд" няма и една дума за Бойко Борисов, нито дори негова снимка, което май не се е случвало в българско печатно издание от 13 г. насам.

Днешният брой на в. "Уикенд" показва, че има сериозни размествания във властта, но как ще бъдат разпределени силите от тук нататък, предстои да разберем.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: