петък, 12 април 2013 г.

Прошков: Управленската немощ води до ченгеджийски прийоми


12.04.2013 
Прошко Прошков, в. "Гласове"

Председателите на районните избирателни комисии са членове на ГЕРБ, а доста от водачите на листите на партията са бивши началници на районни полицейски управления. Опитът по този начин да си вземеш изборите в дългосрочен план не води до нищо. Управленската немощ води до развитие на ченгеджийски прийоми. Това каза за БГНЕС Прошко Прошков, кандидат-депутат и говорител на предизборния щаб на "Движение България на гражданите", след старта на предизборната кампания на партията. 
 
Надяваме се, че изборите ще са честни и прозрачни, но нямаме индикация, че това ще се случи, каза още Прошков, визирайки начина, по който се работи от МВР, което според него все още е под контрола на Цветан Цветанов.

Това не ни спира, ние ще се борим, защото на 12 май с изборите не приключва битката. Ние ще бъдем парламентарна сила, която ще трябва да я започне тепърва. Това е нашето убеждение, въобще не става дума за един месец, каза говорителят на "Движение България на гражданите".

Честните избори, функциониращата справедливост, а именно съдебната система, както и свалянето на клещите на държавата от хората и бизнеса са трите основни промени, които трябва да се случат спешно, за да се превърнем в нормална държава, смята Прошков. В това нещо който не вярва, който смята,че това е клише и подхожда цинично, е просто политически тарикат, добави той. Ние няма да бъдем политически тарикати, просто ще обиколим страната и ще говорим с хората, заяви политикът.

Ние няма да кълнем, няма да сме негативни, каза още Прошков и добави: Излизаме на война, ако трябва въобще да говорим за война, с пошлостта, милиционерщината и липсата на управленска визия, на нещото, което искаме да бъдем след 10 г. Според него статуквото има политическо изражение, което се вижда всеки ден. Дали Борисов - Доган, дали Цветанов - Местан няма никакво значение. Отново се готви подмяна, отново този картел, за който се говори, се опитва да се подиграе с хората, заяви Прошко Прошков.

Кампанията на "Движение България на гражданите" започна с поднасяне на цветя пред паметника на Иван Вазов в София. След това лидерът на партията Меглена Кунева се отправи на обиколка в близо 200 населени места в страната, където ще се проведат срещи с гражданите, в които ще участват и лидери на изборни листи. Междувременно младежките членове и доброволци на партията ще проведат анкета относно желаните от гражданите промени в Конституцията.

Първия Български Бутон за споделяне

Няма коментари: